Фото: ДПСУ

Скільком чоловікам вже відмовили у виїзді за кордон через відсутність військового документа: дані ДПСУ

Після запровадження нових правил для перетину кордону військовозобов'язаними, згідно з якими, пред'явлення військово-облікового документа для виїзду з України стало обов'язковим для всіх чоловіків віком від 18 до 60 років, Державна прикордонна служба не фіксує збільшення загальної кількості відмов чи інцидентів, пов'язаних із цим.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі "Українській правді".

За його словами, за минулу добу відмову в перетині кордону через відсутність військово-облікового документа отримали 87 громадян.

"В той самий час загальна кількість відмов у перетині кордону у порівнянні з попереднім днем значно не збільшилася, що свідчить про те — більшість чоловіків свідомо підійшли до необхідності мати при собі військово-облікові документи", — зауважив посадовець.

Як наголосив речник ДПСУ, 17 липня відмову у перетину кордону отримали  понад 250 осіб, з яких 87 — через відсутність військово-облікового документа, а 16 липня загальна кількість відмов була на рівні 220.

Демченко зауважив, що військово-обліковий документ, який необхідно пред'являти на кордоні, може бути як у паперовому вигляді, так і в електронній формі. Натомість для категорії чоловіків, які мають право на перетин кордону через відстрочку від призову чи виключення з військового обліку за станом здоров’я, у військово-облікових документах обов'язково повинна бути зазначена інформація про отримання такої відстрочки чи виключення з військового обліку.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони України пояснювали, що під час оновлення військово-облікових даних проходження військово-лікарської комісії не вимагалося. Це потрібно буде вже тоді, коли військовозобов’язаний отримає повістку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.07.2024 10:05