Фото: партія "Слуга народу"

"Слуга народу" Жупанин пропустив засідання Ради через "гастролі" у Лондон на "навчання", — розслідування

Народний депутат фракції "Слуга народу" Андрій Жупанин під час повномасштабної війни регулярно виїжджає за кордон. Мета — навчання у Лондонській школі бізнесу.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні Bihus.Info.

За інформацією журналістів, політик час від часу відвідує столицю Великої Британії — Лондон. Там він нібито навчається в місцевій бізнес-школі, а також проводить час зі своєю дружиною. Натомість свої поїздки Жупанин пояснює "парламентською роботою" та офіційними відрядженнями.

До того ж 11 червня дружина нардепа Андрія Жупанина — Богдана, у своєму профілі в Instagram опублікувала спільну світлину з нардепом. Розслідувачі ідентифікували місце зйомки — перетин вулиць Чізвік та Мертон у Лондоні.

Також з 18 по 20 червня Богдана Жупанина продовжувала публікувати світлини з Лондона, а нардеп і далі був відсутнім на роботі. Можливе пояснення його відсутності — навчання у Лондонській школі бізнесу, куди Жупанин вступив у серпні 2022 року та отримав у 2023 році стипендію на часткове покриття вартості навчання.

"Журналістам Bihus.Info політик підтвердив, що востаннє був у Лондоні 8-16 червня. Їздив туди на запрошення депутатів парламенту Великої Британії — Карен Бредлі та Алекса Собела. Зазначив, що це спосіб парламентської взаємодії. Проте на сторінках згаданих депутатів у цей період були лише зустрічі з їх виборцями та політичні агітації й жодної згадки про заходи, де міг би перебувати Жупанин", — повідомили журналісти.

Проте одразу після закінчення відрядження з 17-го червня Жупанин пішов у відпустку. Цим він пояснив свою відсутність на засіданнях Верховної Ради. Нардеп не відповів на питання про тривалість та місце її проведення. Однак визнав, що присвятив вільний час навчанню. 

Також розслідувачі звернулися вже до Апарату Верховної Ради, де запросили звіт про офіційні відрядження народного депутата з моменту початку його навчання в Лондоні. Там відповідати на запитання відмовилися, однак уточнили: "відшкодування витрат на відрядження не здійснювалося". Крім того, відпустка надавалася Андрію Жупанину без збереження заробітної плати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київські чиновники вигадали хитру схему, яка допомогла їхнім близьким родичам уникнути мобілізації та виїхати за кордон. Прикриттям для ухилянтів стали діти-сироти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.07.2024 22:57