Фото: ДБР

Смертельна аварія за участі судді в Києві: працівники Макарівського суду виступили із заявою

Голова Макарівського районного суду Олексій Тандир у Києві на смерть збив військовослужбовця Національної гвардії України. У суді, який він очолює, заявили, що не виправдовують дії винуватця аварії та виступають за неупереджене розслідування трагедії.

Про це написали на сторінці Макарівського районного суду у Facebook.

Колектив заявив, що не знає усіх подробиць події, проте наголосив, що має нульову толерантність до вживання алкоголю за кермом.

"Ми жодним чином не виправдовуємо дії голови суду та виступаємо за повне та неупереджене розслідування цієї події. Колектив суду буде надавати максимальне сприяння при здійсненні всіх процесуальних дій, тож сподіваємось, що і суддя, за участі якого стався цей жахливий трагічний випадок буде надавати максимальне сприяння слідству, щоб не підривати авторитет судової влади та довіру суспільства до суддів, які чесно і з гідністю виконують свої обов'язки", — заявили працівники суду.

Також вони повідомили, що наразі голова суду відсутній на робочому місці.

Деталі справи

У четвер, 25 травня, о 23:55, Олексій Тандир рухаючись на Lexus ES350 по проспекту Берестейському повз блокпост, збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії.

Наразі суддю затримали. Проводяться першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення судді про підозру та звернення до Вищої ради правосуддя із поданням про надання згоди на затримання та утримання його під вартою.

Нагадаємо, винуватець аварії від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я відмовився. Наразі вживаються процесуальні заходи щодо примусового відібрання біологічних зразків у судді. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.05.2023 12:28