Фото: ДТП Kyiv.ua

Суддю, який на смерть збив нацгвардійця в Києві, хочуть взяти під варту

Київська міська прокуратура розпочала досудове слідство за фактом смертельної ДТП за участі голови Макарівського районного суду, внаслідок якої загинув військовослужбовець Нацгвардії України. Винуватця аварії мають намір взяти під варту.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

За даними слідства, 25 травня, о 23:55, водій автомобіля "Lexus ES350", рухаючись по проспекту Берестейському повз блокпост збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії. Встановлено, що за кермом автомобіля перебував голова Макарівського районного суду. За даними з відкритих джерел, ним є Олексій Тандир.

"Наразі суддю затримали. Проводяться першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманій особі про підозру та звернення до Вищої ради правосуддя із поданням про надання згоди на затримання судді та утримання його під вартою", — йдеться в тексті повідомлення.

Правоохоронці зазначили, що Олексію Тандиру загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 10 років. 

Нагадаємо, винуватець аварії від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я відмовився. Наразі вживаються процесуальні заходи щодо примусового відібрання біологічних зразків у судді. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.05.2023 11:15