Фото: Герман Сметанін у Facebook

Сметанін очолив Мінстратегпром: кого він замінив на цій посаді

У четвер, 5 вересня, Верховна Рада призначила нового міністра з питань стратегічних галузей. Ним став екс-голова "Укроборонпрому" Герман Сметанін.

Про це у Telegram-каналі повідомила народний депутат Ірина Геращенко.

За призначення Германа Сметаніна віддали свої голоси 247 депутатів. Як зазначає Ірина Геращенко, своєрідну коаліцію при голосуванні за міністрів сформували "Слуги народу" і ОПЗЖ.

"Звернула увагу, що за жодного міністра "слуги" не дали 226. Всі призначення коштом голосів ОПЗЖ. Коаліція, яка реально  все  вирішує. У країні, що воює", — написала народна обраниця.

Парламент призначив нового міністра з питань стратегічних галузей. Ним став Герман Сметанін

Фото: Telegram-канал Ірини Геращенко

Що відомо про Германа Сметаніна

За даними із відкритих джерел, Герман Сметанін народився у 1993 році в Харкові. Отримав фах інженера-конструктора колісно-гусеничних транспортних засобів у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті. Також вивчився на менеджера з управління оборонно-промислового корпусу в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського.

Спочатку Сметанін працював у Харківському конструкторському бюро машинобудування, яке є складовою частиною Укроборонпрому. Надалі працював головним конструктором та головним інженером Львівського бронетанкового заводу.

У 2020-2021 роках працював директором з виробництва на заводі імені Малишева, потім —  директором Харківського бронетанкового заводу.  У квітні 2023 року Кабмін призначений гендиректором заводу імені Малишева.

Раніше Міністерство з питань стратегічних галузей очолював Олександр Камишін, який перед цим був головою правління "Укрзалізниці". Український парламент звільнив Камишіна 4 вересня. Сам Олександр Камишін раніше заявляв, що переходить на іншу посаду, пов'язану з обороною.

У четвер, 5 вересня, парламент призначив Ольгу Стефанішину віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції — міністром юстиції України. Її призначення підтримали 253 нардепи.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада призначила нового міністра закордонних справ України. Ним став Андрій Сибіга. Свої голоси за призначення Сибіги віддали 258 нардепів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.09.2024 17:09