Знешкодження наркокубла на Закарпатті. Джерело: Нацполіція

"Соль", "ширка", марихуана: на Закарпатті затримали наркоторговців, яких організував іноземець

Працівники Мукачівського районного управління поліції разом зі Службою безпеки України викрили групу місцевих мешканців, які налагодили мережу збуту наркотиків на території міста та району. Підозрюваним повідомили про підозру та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їм загрожує до десяти років ув’язнення.

Про це повідомив відділ комунікації поліції в Закарпатській області. Під час відпрацювання оперативної інформації кримінальники з Мукачева затримали членів злочинного угруповання наркоторгівців.

"Відомо, що організатором групи є іноземець, який проживав на території України. До справи фігурант залучив ще двох мукачівців, один з яких вже раніше судимий за наркозлочини", — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що зловмисники розповсюджували особливо небезпечні наркотичні засоби, такі як Альфа-PVP ("соль"), екстракт опіуму ("ширку") та марихуану. Щомісячний їх дохід складав орієнтовно 1,5 мільйона гривень.

Для припинення їх діяльності та збору доказів правоохоронці провели низку заходів, зокрема, контрольні закупки. За місцем проживання наркоторговців поліцейські провели обшуки. Серед вилученого — десятки шприців, які використовували для фасування, синтетичні наркотики, наркотики рослинного походження, пристрої для їх вживання, готівка, мобільні телефони, електронні ваги та чорнові записи.

"Усі речові докази дослідили експерти. Оперативники встановлюють канал їх надходження до фігурантів", — зазначили в закарпатській поліції.

Трьом підозрюваним слідчі Мукачівського районного управління поліції повідомили про підозру за відповідною статтею Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що на початку листопада в Києві поліцейські Святошинського управління поліції затримали водія маршрутки, який збував наркотики на зупинці. Правоохоронці встановили, що керманич маршрутного автотранспорту привозив до столиці наркотичні речовини та займався їх продажем з рук в руки прямо на зупинці громадського транспорту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.12.2023 06:33