Фото: Twitter Mariam Nikuradze

Спалили прапор ЄС: у Тбілісі проросійські радикали штурмують парламент

Проросійські радикальні сили спалили прапор Європейського союзу. Це відбулось біля парламенту Грузії.

Про це пише видання "Грузія Online".

Зазначається, що лідери та прихильники прокремлівського радикального угруповання "Альт-Інфо" і партії "Консервативний рух" зірвали прапор ЄС біля парламенту Грузії. Варто підкреслити, що після цього вони спалили його разом з іншими прапорами країн Євросоюзу.

Джерело повідомляє, що радикали провели акції "проти агентів, які намагаються втягнути Грузію в війну". Зокрема вони вимагають звільнити осіб, яких затримали у справі про заворушення в Тбілісі 5 липня 2021 року й провести референдум щодо законопроєкту про "іноагентів".

Цікаво, що проросійські сили виступають з антизахідними та гомофобними заявами.

Нагадаємо, парламент Грузії 7 березня схвалив у першому читанні законопроект "Про прозорість іноземного впливу", який значною мірою наслідує російське законодавство про "іноагентів". Розгляд проекту вже 7 березня став несподіванкою, спершу планувалося, що його винесуть в залу 9 березня. Обговорення почали за відсутності більшості опозиційних депутатів.

Зі 150 депутатів 76 проголосували "за" ухвалення проекту закону "Про прозорість іноземного впливу", 13 — "проти" і 61 особа утрималася.

На тлі цього натовпи жителів Грузії вийшли на масштабну акцію протесту біля будівлі парламенту. 

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала вимоги протестувальників проти законопроекту. Згодом з'явилась інформація, що нинішня влада Грузії має відкликати законопроект, а також звільнити затриманих учасників протестів.

Парламент Грузії на пленарному засіданні 10 березня відхилив у другому читанні законопроект "Про прозорість іноземного впливу", більш відомий як проект закону "про іноагентів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.03.2023 15:18