Фото: news.liga.net

Спікер Палати представників США Джонсон зробив обнадійливу заяву щодо допомоги Україні

Спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон заявив, що незабаром американські законодавці мають розглянути питання військової допомоги Україні.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Посадовець уточнив, що на сьогодні основним завданням Конгресу США є погодження бюджету американського уряду на 2024 рік. Проте дане питання вже перебуває на фінішній прямій, а отже невдовзі законодавці перейдуть до розгляду пакета допомоги Україні та партнерам.

"Після розв'язання бюджетних питань, "переведемо увагу на це (додаткову допомогу американським союзникам, — ред.) і не зволікатимемо з цим", — сказав Джонсон.

Наголошується, що Конгрес США має схвалити бюджет вже до 22 березня. Якщо ж цього не станеться, то може відбутися так званий шатдаун, тобто припинення роботи урядових установ США.

Натомість у виданні наголосили, що навіть якщо бюджет буду ухвалено, то одразу до розгляду допомоги американські законодавці все одно не перейдуть, адже після 22 березня у засіданнях Палати представників починається двотижнева перерва, тож до законопроєкту про фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та іншим партнерам США законодавці, найімовірніше, перейдуть після 8 квітня.

Нагадаємо, у середу, 20 березня, радник президента США Джейк Салліван приїхав до Києва з неоголошеним візитом. Він запевнив, що Конгрес проголосує допомогу Україні на 60 мільярдів доларів.

Раніше з’явилася інформація, що в Палаті представників Сполучених Штатів Америки демократи готують спробу обійти спікера-республіканця Майка Джонсона, щоби домогтися якомога швидшого ухвалення допомоги Україні.

Також 13 березня президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за рішення про виділення пакета військової допомоги для нашої країни на 300 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2024 07:22