Майк Джонсон. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Спікер Палати представників США після зустрічі із Зеленським розкритикував Білий дім

Спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон поділився враженнями від зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. Він назвав її загалом хорошою.

Про це повідомив The New York Times із посиланням на заяву Майка Джонсона.

Розповідаючи про "хорошу зустріч" із Зеленським, спікер Палати представників США розкритикував Білий дім. За його словами, там не спромоглися чітко сформулювати шлях до перемоги України, що, на думку республіканців, є необхідною умовою для отримання військової допомоги.

"Наша перша умова для будь-якого пакета додаткових витрат на національну безпеку — це наша власна національна безпека", — наголосив спікер на тезі, яку раніше неодноразово виголошували представники Республіканської партії.

За словами Джонсона, він повторив Зеленському те, що США "підтримують його в боротьбі з жорстоким вторгненням Путіна". Однак при цьому є певні умови, які стосуються внутрішніх американських справ.

Аналітики The New York Times визначили, що висловлювання Джонсона знову дали зрозуміти, що республіканці в Конгресі поставлять будь-яку допомогу Україні у залежність від змін на американсько-мексиканському кордоні.

Нагадаємо, що 12 грудня в межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський також провів у Конгресі США зустріч із лідерами Демократичної та Республіканської партій у Сенаті, відповідно, Чаком Шумером, Мітчем Макконнеллом і сенаторами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.12.2023 20:10