Фото: Сумська міськрада

Спільника мера Сум Журбу відпустили під заставу у 1,4 млн грн

 

Директора департаменту інфраструктури Сумської міськради Олександра Журбу, якого затримали на хабарі разом із міським головою Сум Олександром Лисенком, відпустили під заставу у 1 476 200 гривень.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на прес-службу Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Підозрюваний у хабарництві вийшов під заставу у розмірі 1 476 200 гривень. Проте прокурори просили для посадовця тримання під вартою із заставою у п’ять мільйонів гривень. Своєю чергою, адвокат клопотав про запобіжний захід, не пов‘язаний з триманням під вартою.

Відтак, за рішенням суду, Журба має здати паспорти, носити електронний браслет та не залишати Суми без дозволу. 

Що відомо про справу Олександра Лисенка

Служба безпеки України ввечері 2 жовтня затримала мера Сум Олександра Лисенка під час отримання хабаря. Він попався на "гарячому" — в ході отримання 1,4 мільйона гривень, які є лише частиною коштів. За даними НАБУ, усього Лисенко отримав вже 2,1 мільйона гривень хабаря. Гроші він отримував за прийняття рішення про встановлення тарифу та нестворення штучних перешкод у діяльності підприємства. 

3 жовтня Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили міському голові Сум та директору Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради про підозру в одержанні неправомірної вигоди. 

4 жовтня суд частково задовольнив клопотання та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі три мільйони гривень. Проте 6 жовтня Лисенка випустили під заставу.

Нагадаємо, 9 жовтня Вищий антикорупційний суд відсторонив від посади мера міста Суми Олександра Лисенка. Строк відсторонення складає 2 місяці. Тобто Лисенка усунули щонайменше до 9 грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Політика, 10.10.2023 23:38