Фото: globallookpress.com

Співпраця Росії та Північної Кореї: США пригрозили наслідками

Сполучені Штати Америки різко відреагували на військову співпрацю між Росією та Північною Кореєю. Про порозуміння раніше заявили представники обох диктаторських країн.

Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Ведант Патель. 

У США наголошують, що будь-яка безпекова співпраця чи торгівля зброєю між КНДР і Росією і порушуватиме цілу низку резолюцій Ради безпеки ООН.

"Ми й далі глибоко стурбовані тим, що КНДР продовжує надавати допомогу загарбницькій війні Росії проти України. Москва змушена покладатись на такі країни, як Північну Корею чи Іран, у військовій підтримці. Серед іншого, російський міністр оборони Сергій Шойгу їздив до КНДР, аби домовитись про постачання артилерійських снарядів", — зазначив Патель.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав військове керівництво країни готуватися до війни. КНДР планує збільшити виробництво зброї і розширення військових навчань. Кім Чен Ин відправив у відставку після семи місяців на посаді старшого генерала Збройних сил, начальника Генерального штабу Північної Кореї Пак Су Іла. На це місце призначив генерала Лі Йон Гіля, який раніше обіймав посаду міністра оборони країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.08.2023 00:08