Фото: Офіс президента

Співпраця у сфері оборони: Зеленський і прем’єр-міністр Канади провели змістовну зустріч

У четвер, 13 червня, президент України Володимир Зеленський провів змістовну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Серед головних тем — оборонна підтримка та підготовка до Глобального саміту миру.

Про це гарант повідомив на своїй сторінці у Telеgram.

"Змістовна зустріч із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо", — зазначив лідер української держави.

Глава держави подякував співрозмовникові за оборонну підтримку з боку Канади та підготовку майбутніх пакетів допомоги. Особливо він відзначив передачу броньованих евакуаційних машин та іншої бронетехніки, а також ініціативну позицію Канади щодо виділення Україні кредиту на 50 мільярдів доларів під заставу російських активів.

"Ви були першою країною, яка почала просувати це питання. Дякую за ваш гучний голос. Сьогодні ми дуже близькі до цього рішення щодо 50 мільярдів. Вони допомагатимуть Україні не лише на полі бою, а й у відбудові. І від усієї нашої нації дякую за оборонну підтримку та зміцнення наших хлопців, відважних героїв на полі бою", — підкреслив президент.

Сторони детально обговорили безпекову ситуацію, співпрацю у сфері оборони та підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні.

Основну увагу приділили темі підготовки до Глобального саміту миру та його очікуваним результатам. Обговорили також практичну діяльність Міжнародної коаліції за повернення примусово переміщених українських дітей, у якій Канада виступає ініціатором і співлідером.

Нагадаємо, 13 червня президент України Володимир Зеленський прибув на саміт "Групи семи" (G7) в Італію, який присвячений подальшій підтримці нашої країни з боку союзників. Його зустріла прем'єр-міністерка італійського уряду Джорджія Мелоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.06.2024 21:30