Фото: Офіс президента

Зеленський прибув в Італію на саміт G7 (відео)

У четвер, 13 червня, президент України Володимир Зеленський прибув на саміт "Групи семи" (G7) в Італію, який присвячений подальшій підтримці нашої країни з боку союзників. Його зустріла прем'єр-міністерка італійського уряду Джорджія Мелоні.

Відповідне відео гарант опублікував на своїй сторінці у Telegram.

"Саміт G7. Чітка підтримка України, міжнародного права та справедливого миру. Щодня зміцнюємо наші позиції та додаємо сили нашому захисту життя", — написав лідер держави у пості під відеороликом.

Зеленський наголосив, що кожна така зустріч відбувається "заради того, щоб Україна отримала нові можливості для перемоги".

"Дякую всім нашим партнерам!" — додав президент.

Очікування від саміту G7 в Італії

Зеленський раніше повідомляв, що значна частина заходу буде присвячена оборонній та економічній стійкості України. Зокрема, наша держава очікує важливих рішень від партнерів за підсумками саміту.

Для України на саміті "Групи семи" є три головні теми:

  • розвиток коаліції винищувачів, пришвидшення навчання пілотів, прискорене постачання літаків;
  • розбудова української системи ППО на основі найпотужніших західних комплексів та нарощування далекобійних спроможностей"
  • затвердження формату використання російських активів на користь України, зокрема для розвитку нашого ОПК, спільного виробництва зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на саміті країн "Великої сімки" в Італії прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосить про надання Україні нової допомоги у розмірі 242 мільйони фунтів (близько 309 мільйонів доларів).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.06.2024 18:09