Фото: Офіс президента

На саміті G7 Британія оголосить про виділення допомоги Україні на понад $300 млн

На саміті країн "Великої сімки" в Італії прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосить про надання Україні нової допомоги у розмірі 242 мільйони фунтів (близько 309 мільйонів доларів).

Про це йдеться на сайті уряду Британії.

"На саміті прем’єр-міністр оголосить про надання Україні двосторонньої допомоги у розмірі до 242 мільйонів фунтів стерлінгів для підтримки нагальних гуманітарних, енергетичних та стабілізаційних потреб, а також для закладення основи для довгострокового економічного та соціального відновлення та реконструкції", — йдеться у повідомленні.

Як наголошують у британському уряді, це фінансування демонструє незмінну міжнародну солідарність Великої Британії з Україною та їхню гнучкість у реагуванні на нагальні потреби, спричинені російською агресією.

"Пріоритетом для прем'єр-міністра на саміті буде робота з партнерами над узгодженням способу використання заморожених російських активів для підтримки України. Вартість активів, які знаходяться в юрисдикціях G7, становить 285 мільярда доларів. Велика Британія стала першою країною, яка запровадила законодавство, що дозволяє зберігати санкції доти, доки Росія не заплатить за завдані нею збитки", — йдеться у повідомленні.

До того ж уряд Британії зауважив, що Сполучене Королівство виділило вже майже 12,7 мільярда фунтів на військову, гуманітарну та економічну підтримку України, а деякі види озброєнь, у тому числі крилаті ракети Storm Shadow та бойові танки Challen.

"Ми повинні бути рішучими і креативними в наших зусиллях на підтримку України і припинення незаконної війни Володимира Путіна в цей критичний момент. Велика Британія залишається в авангарді міжнародної реакції, як це було від початку. Ми повинні перейти від "стільки, скільки буде потрібно" до "чого б це не коштувало", якщо ми хочемо покласти край цій незаконній війні", — сказав Сунак.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики України Герман Галущенко заявляв, що Німеччина внесе до Фонду підтримки української енергетики додаткові кошти. Йдеться про 50 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.06.2024 07:36