Фото: Міненерго

Німеччина виділить додаткові кошти для підтримки енергосистеми України: названо суму

Німеччина внесе до Фонду підтримки української енергетики додаткові кошти. Йдеться про 50 мільйонів євро. 

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Міненергетики.

Вказується, що за результатами Міжнародної конференції з відновлення України у Берліні Німеччина зробить новий внесок до Фонду підтримки енергетики України на суму 50 мільйонів євро. Отже, загальна сума внеску країни до Фонду складе понад 275 мільйонів євро. Це найбільший внесок спонсорів для підтримки та відновлення енергетики України.

Галущенко подякував німецьким партнерам, зокрема віцеканцлеру Німеччини Роберту Габеку за постійну підтримку, яка надається Україні з початку повномасштабного російського вторгнення.

"Ця допомога є надзвичайно важливою для нас. Відповідні кошти спрямовуються на закупівлю енергетичного обладнання, яке Росія руйнує своїми регулярними атаками на наші об’єкти", — наголосив міністр.

Варто зазначити, що з березня 2022 року Україна отримала від Німеччини 120 вантажів гуманітарної допомоги для енергосектору загальною вагою понад 1670 тонн, серед яких: трансформатори, генератори, кабель, арматура для повітряних ліній та інше обладнання, необхідне для проведення відновлювальних робіт.

Що відомо про Фонд підтримки енергетики України 

Варто зазначити, що Фонд підтримки енергетики України був створений за спільної ініціативи Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон навесні 2022 року. За останні декілька тижнів внесли кошти чи задекларували наміри про внески до Фонду також Австралія, Велика Британія, Австрія, Швеція, Данія та Ісландія.

Загальна сума внесених коштів, які спрямовують на підтримку та відновлення українського енергосектору, становить понад 545 мільйони євро.

Нагадаємо, 5 червня Кабінет міністрів схвалив стратегію зміцнення української енергетики після терористичних ударів Російської Федерації. Вона складається з п’яти блоків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.06.2024 16:48