Фото: frontnews.eu

"Спочатку спалах, потім вибухи": у ГУР розповіли подробиці збиття російського літака А-50

Головне управління розвідки Міноборони України оприлюднило перехоплення розмови екіпажу російського винищувача Су-35, який супроводжував збитий літак А-50У.

Аудіофрагмент розмови розвідники опублікували у власному Telegram-каналі.

Зазначається, що останній зліт А50У здійснив 23 лютого о 15:50 з аеродрому "Ахтубінськ" та мав виконувати терористичні завдання Росії поблизу населених пунктів Приморсько-Ахтарськ — Зєрноґрад.

Водночас о 18:45 станції радіотехнічної розвідки ГУР МО України зафіксували різке припинення роботи у вказаному районі радіолокаційного комплексу "Джміль", яким було обладнано А-50У.

До того ж вогневе ураження модернізованого літака А-50У ВКС РФ також підтверджують радіоперехоплення розмови екіпажу прикриття Су-35. Зокрема, один з російських пілотів у радіоефірі повідомляє, що спостерігав роботу ППО, спалах та вибухи.

"Додатковою ознакою успіху спільної операції ГУР МО України та Повітряних Сил ЗСУ є наказ припинити місії для двох літаків Су-35, а також трьох бортів Су-34 ВКС РФ, які виконували завдання поблизу населеного пункту Міллєрово ― частина з них планувала завдати авіаударів поблизу Авдіївки", — наголосили у ГУР.

А-50У — це нова модернізована версія літака. Такий повітряний командний пункт росіяни використовували для дальнього радіолокаційного виявлення, управління та наведення для ударів по Україні ракетами зі стратегічної авіації.

Нагадаємо, що 14 січня російські загарбники втратили в небі над Україною літак дальнього радіолокаційного виявлення та керування А-50 з бортовим номером RF-50601 "Красный". Також ушкодження отримав літак командного пункту Іл-22М11.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2024 09:59