Фото: Офіс президента

"Сподіваємось на нову сторінку у відносинах": Зеленський зустрівся із новим очільником МЗС Польщі

У п'ятницю, 22 грудня, президент Володимир Зеленський у Києві зустрівся із нещодавно призначеним міністром закордонних справ Республіки Польща Радославом Сікорським. 

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Зеленський відзначив, що візит очільника МЗС Польщі до Києва є дуже важливим та подякував посадовцю за вагому підтримку України з боку Польщі у війні з Росією. Також гарант висловив подяку полякам за надання прихистку українським біженцям.

"Сподіваємось на відкриття нової сторінки в наших відносинах. Ми дуже сильні сусіди зі спільною історією. Ми раді вас бачити тут. Сподіваюсь, що Прем’єр-міністр Польщі також знайде можливість приїхати до України за найближчої нагоди", — наголосив Зеленський.

Співрозмовники у ході зустрічі обговорили подальшу взаємодію в оборонній сфері та ключові потреби Сил оборони України. До того ж вони окремо зупинилися на питанні створення спільних виробництв, а також можливості закупівлі польської зброї, яка показала результат на полі бою.

Були також обговорені питання підготовки наступної зустрічі на рівні радників лідерів держав щодо імплементації Формули миру та проведення Глобального саміту миру.

Нагадаємо, 22 грудня до української столиці прибув новопризначений очільник міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Це його перший візит за кордон на посаді міністра.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з новим очільником МЗС Польщі Радославом Сікорським. Колеги обговорили вступні переговори України з Європейським союзом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 22.12.2023 19:02