Червоноградський священник Августин Тимчак. Скріншот із відео "Бужнет"

Споживав Святі Дари: на Львівщині священника оштрафували на 17 тисяч грн за п’яну їзду

Червоноградського священника Августина Тимчака поліція зупинила з ознаками алкогольного сп’яніння за кермом авто. Міський суд визнав його винним у нетверезій їзді. Водій визнав свою провину та заявив, що споживав Святі Дари під час літургії.

Про це повідомив Zaxid.net. Суд оштрафував його на 17 тисяч гривень і позбавив водійських прав на один рік.

У постанові суду, яку оприлюднили у судовому реєстрі наприкінці лютого 2024 року, вказано, що Августин Тимчак торік 27 грудня їхав на автомобілі Volkswagen Passat у Червонограді. Авто зупинила поліція та виявила у водія ознаки алкогольного сп’яніння (характерний запах алкоголю, блідість обличчя, нечітка вимова). Августин Тимчак відмовився пройти перевірку на стан сп’яніння на місці зупинки й у медичному закладі.

Щодо водія склали протокол про керування авто у нетверезому стані. У суді водій визнав свою провину та розповів, що він є священником червоноградської парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України УГКЦ. 27 грудня, за словами священника, він служив дві літургії та "споживав Святі Дари (причастя), які містять певний вміст алкоголю". Августин Тимчак просив суд не позбавляти його посвідчення водія, бо він постійно проводить богослужіння та їздить у церкви на власному авто.

Справу розглянув суддя Віталій Грабовський, який дослідив усі матеріали та визнав Августина Тимчака винним у п’яній їзді, призначивши 17 тисяч гривень штрафу та заборонивши керувати авто протягом року.

Нагадаємо, у грудні минулого року очільник УГКЦ блаженніший митрополит Святослав заявив, що Українська греко-католицька церква не визнає одностатеві шлюби. Декларація Fiducia Supplicans, яка дозволяє благословляти одностатеві пари, не має правової сили для вірян УГКЦ. За його словами, вона стосується латинської, а не східних католицьких церков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.03.2024 17:11