Олексій Тандир. Джерело: соцмережі

Справа Тандира із загибеллю нацгвардійця: Вища рада правосуддя підтримала звільнення судді

У середу, 24 квітня, Вища рада правосуддя схвалила подання про звільнення з посади судді Олексія Тандира. Він минулого року на смерть збив нацгвардійця

Про це повідомила прес-служба Вищої ради правосуддя.

Зокрема, є рішення притягнути суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього стягнення у вигляді подання про звільнення з посади.

"У разі ухвалення рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя", — додають у повідомленні.

ДТП за участі судді Тандира: що відомо

25 травня 2023 року Олексій Тандир, перебуваючи за кермом автомобіля, здійснив наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць загинув на місці. Суддю обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого.

Після ДТП Олексій Тандир відмовлявся проходити тест на алкоголь, тож біологічні матеріали у нього взяли примусово. У серпні 2023 року досудове розслідування щодо судді завершено, справа перебуває на розгляді суду. 

Відомо, що родичі Тандира анонімно перерахували 18 тисяч гривень вдові загиблого нацгвардійця Анні Бондаренко. Жінка від грошей відмовилась, її адвокат передав кошти захисту підозрюваного у суді. Натомість адвокат колишнього судді натякнув, що сума переказів могла бути більшою.

Нагадаємо, що в четвер, 4 квітня, Святошинський районний суд Києва залишив під вартою суддю Олексія Тандира. Його обвинувачують у вчиненні смертельної дорожньо-транспортної пригоди у стані алкогольного сп'яніння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.04.2024 16:36