Фото: Київська міська прокуратура

Справа Тандира: судді, який збив на смерть нацгвардійця на блокпості в Києві, знову продовжили запобіжний захід

У четвер, 4 квітня, Святошинський районний суд міста Києва залишив під вартою суддю Олексія ТандираЙого обвинувачують у вчиненні смертельної дорожньо-транспортної пригоди у стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що Олексій Тандир перебуватиме під вартою до 2 червня 2024 року.

"Ухвалою суду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено на два місяці — до 2 червня 2024 року включно", — йдеться у повідомленні.

ДТП за участі судді Тандира: що відомо

25 травня 2023 року Олексій Тандир, перебуваючи за кермом автомобіля, здійснив наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць загинув на місці. Суддю обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого.

Після ДТП Олексій Тандир відмовлявся проходити тест на алкоголь, тож біологічні матеріали у нього взяли примусово. У серпні 2023 року досудове розслідування щодо судді завершено, справа перебуває на розгляді суду. 

Відомо, що родичі Тандира анонімно перерахували 18 тисяч гривень вдові загиблого нацгвардійця Анні Бондаренко. Жінка від грошей відмовилась, її адвокат передав кошти захисту підозрюваного у суді. Натомість адвокат колишнього судді натякнув, що сума переказів могла бути більшою.

Нагадаємо, 6 грудня 2023 року Олексій Тандир розлучився зі своєю дружиною Людмилою. Через кілька днів він переписав на неї квартиру у Святошинському районі Києва площею 68,8 кв. метрів і машиномісце.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.04.2024 17:11