Наслідки травневої аварії на блокпосту. Джерело: Офіс генерального прокурора

Смертельна ДТП на блокпосту за участі Тандира: суддю залишили під вартою й арештували його майно

У середу, 20 грудня, за клопотанням Київської міської прокуратури Святошинський районний суд Києва продовжив термін дії запобіжного заходу для судді Олексія Тандира. Його обвинувачують у вчиненні смертельної дорожньо-транспортної пригоди у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

"Згідно з ухвалою суду, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено на два місяці, до 17 лютого 2024 року включно", — йдеться в повідомленні.

Також суд задовольнив клопотання прокурора щодо арешту майна обвинуваченого, а саме земельної ділянки, яка розташована в Київській області, та грошових коштів. Згідно з останньою декларацією, у власності суддя має 293 тисячі гривень і 25 тисяч доларів.

Як відомо, 25 травня 2023 року, Олексій Тандир, перебуваючи за кермом автомобіля, здійснив наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць загинув на місці.

"За даними слідства, під час ДТП суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння. За цим фактом до суду скеровано обвинувальний акт. Зараз у кримінальному провадженні триває судовий розгляд", — підсумували в Офісі генерального прокурора.

Сьогодні також стало відомо, що Олексій Тандир хоче проходити військову службу в бойовій частині замість перебування у СІЗО. Відповідне клопотання він подав до прокуратури. За його словами, він є офіцером запасу, тому просить змінити запобіжний захід стосовно нього та відправити у військо замість СІЗО. Він зазначив, що планує служити у бойовій частині, а не "папірці перекладати".

Нагадаємо, суддя Олексій Тандир 6 грудня розлучився зі своєю дружиною Людмилою. Через кілька днів він переписав на неї квартиру у Святошинському районі Києва площею 68,8 кв. метрів і машиномісце. 12 грудня 2023 року Людмила Тандир переписала на екс-чоловіка свою земельну ділянку в Київській області площею 12 соток. Машина "Лексус", на якій суддя збив на смерть нацгвардійця, належала його дружині.

Зауважимо, що позов до суду про розлучення подала Людмила Тандир. Також екс-дружина подала на аліменти. Рішення щодо цього ухвалить суд 30 січня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.12.2023 13:37