Будинок у Брюховичах. Фото: NGL.MEDIA

За справу про подарований будинок у Брюховичах сину львівського військкома візьметься поліція

Національне агентство з питань запобігання корупції скерувало до Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції висновок про вчинення правопорушення, яке пов’язане з корупцією щодо сина керівника об’єднаного районного Територіального центру комплектування та соціального забезпечення Львова Андрія Дубового

Про це йдеться на сайті НАЗК.

У листі вказується, що син керівника об’єднаного районного ТЦК міста Львова отримав подарунок у вигляді недобудованого будинку площею 638 кв.м та прибудинкової території в смт Брюховичі. При цьому жінка, яка подарувала будинок, пов’язана особистими стосунками з чоловіком, який перебуває на обліку в цьому ж ТЦК і є особою, придатною до проходження служби в умовах війни. 

У НАЗК наголошують, що чоловіка з 24 лютого 2022 року жодного разу не викликали до військкомату для проходження військово-лікарської комісії, оновлення даних чи виконання інших мобілізаційних розпоряджень.

Згідно із законодавством, військовим комісарам заборонено отримувати подарунки для себе або своїх близьких, якщо ці подарунки пов’язані з виконанням ними своїх службових повноважень. Такі дії військового комісара кваліфіковано за ст. 172-5 КУпАП — порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків, про що обґрунтованим висновком поінформовано ДСР Національної поліції України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу з конфіскацією подарунків.

Нагадаємо, що про дорогий подарунок синові Дубового стало відомо наприкінці липня. Тоді журналісти з'ясували, що рік тому 27-річний Владислав Дубовой отримав недобудований будинок із готовністю на 95%, площею майже 640 квадратних метрів разом з присадибною ділянкою у 0,09 га. Так, вартість будинку в договорі дарування вказана 518,5 тисяч гривень, земельної ділянки — ще 357,5 тисяч гривень. Таким чином офіційна вартість подарунка становить загалом 876 тисяч гривень. Водночас експерти оцінюють маєток не менше ніж чотири мільйони гривень. Подарувала нерухомість Дубовому скандальна забудовниця Альбіна Савчук. Вона купила його п’ять років тому за 1,4 мільйона гривень. Савчук та батько Дубового відмовилися пояснити журналістам причину такого дорогого подарунка.

У НАЗК попереджали, що перевірять на предмет незаконного збагачення не лише начальників українських Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а й увесь керівний склад, а також їхніх родичів. Насамперед перевірятимуть військових на наявність майна, фінансових зобов'язань, транспортних засобів. Крім того, перевірку пройдуть близькі родичі посадових осіб — це брати та сестри, діти, батьки самої особи та батьки дружини/чоловіка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.09.2023 00:45