Фото: Міноборони США

США готують Україні новий пакет допомоги на $400 млн, — Reuters

Сполучені Штати Америки планують уже у вівторок, 25 липня, оголосити про новий пакет військової допомоги для України на суму до 400 мільйонів доларів. Туди здебільшого увійде артилерія, зенітно-ракетні комплекси й наземна техніка, яка посилить Збройні сили України на полі бою під час контрнаступу.

Про це заявили 21 липня одразу три представники США на умовах анонімності, пише Reuters. Посадовці зазначили, що Білий дім не надаватиме у цьому пакеті допомоги касетні боєприпаси, які Україна отримала раніше й вже застосовує на полі бою.

За словами офіційних осіб, пакет допомоги міститиме:

  • кілька бронетранспортерів Stryker;
  • обладнання для розмінування; 
  • боєприпаси для передових зенітно-ракетних систем NASAMS; 
  • боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS;
  • протитанкові засоби, включно з TOW і Javelin;
  • боєприпаси.

Видання вказує, що вміст пакету доопрацьовувався та міг змінитися. Ця допомога Україні від США стане 43-ю після російського вторгнення в лютому 2022 року на загальну суму понад 41 мільярд доларів.

Нагадаємо, що переважна більшість мешканців Сполучених Штатів Америки підтримують постачання зброї Україні для захисту від російської агресії. Вони вважають, що така допомога демонструє Китаю та іншим суперникам США бажання захистити американські інтереси та союзників. Такими є результати опитування Reuters/Ipsos, яке проводилося 26-27 червня. Підсумки показали різке зростання у США підтримки надання зброї Україні: 65% респондентів схвалюють постачання озброєнь у порівнянні з 46% в травневому опитуванні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.07.2023 01:16