Фото: Міноборони США

Новий пакет військової допомоги від США срямований на захист українських портів: заява Білого дому

У середу, 19 липня, Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги. Він містить засоби, які допоможуть посилити безпеку українських портів від обстрілів Російської Федерації.

Таку заяву під час відеобрифінгу зробила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Ці можливості будуть ставати все більш важливими, особливо зараз, коли Росія вийшла з "зернової угоди" та відновила атаки на портові міста, які ми побачили за останні два дні", — сказала вона.

За словами представниці Білого дому, серед багатьох видів зброї та оснащення у новому пакеті містяться засоби забезпечення безпеки портів та гаваней, які мають посилити захищеність портової інфраструктури України.

Нагадаємо, вартість нового пакету військової допомоги від США сягає 1,3 мільярда доларів.

Раніше повідомлялось, що переважна більшість мешканців Сполучених Штатів Америки підтримують постачання зброї Україні для захисту від російської агресії. Вони вважають, що така допомога демонструє Китаю та іншим суперникам США бажання захистити американські інтереси та союзників. Такими є результати опитування Reuters/Ipsos, яке проводилося 26-27 червня. Підсумки показали різке зростання у США підтримки надання зброї Україні: 65% респондентів схвалюють постачання озброєнь порівняно з 46% в травневому опитуванні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 05:50