Фото: зі сторінки в X Центрального командування збройних сил США

США передали Україні тисячі одиниць стрілецької зброї, яку вилучили під час перевезення до Ємену

Сполучені Штати Америки передали Україні п'ять тисяч автоматів та 500 тисяч набоїв, які було вилучено під час їх перевезення до Ємену.

Про це повідомляє Центральне командування Збройних сил США на сторінці в X (Twitter).

Уряд США отримав право власності на ці боєприпаси ще 1 грудня 2023 року. Це було зроблено внаслідок цивільного конфіскаційного позову міністерства юстиції США до корпусу вартових ісламської революції Ірану.

"Спочатку ці боєприпаси вилучило Центральне командування США і військово-морські сили партнерів із чотирьох окремих транзитних суден без громадянства в період із 22 травня 2021 року до 15 лютого 2023 року. Боєприпаси було передано КВІР хуситів у Ємені в порушення резолюції 2216 Ради Безпеки ООН", — йдеться в повідомлені.

Додамо, що Америка вже протягом декількох місяців практично не надає Україні жодної військової допомоги. Така ситуація склалася через те, що Конгрес не ухвалив законопроект із фінансування військової допомоги для України.

"4 квітня 2024 року уряд США передав українським збройним силам понад 5 000 автоматів АК-47, кулеметів, снайперських гвинтівок, РПГ-7 та понад 500 000 набоїв калібру 7,62 мм. Цієї кількості боєприпасів достатньо, щоб оснастити стрілецькою зброєю одну українську бригаду", — зазначають у Центральному командуванні. 

Нагадаємо, що спікер Палати представників США Майк Джонсон шукає шляхи пом'якшення опозиції з боку радикальних республіканців. Тож голосування щодо допомоги Україні навряд чи відбудеться щонайменше до середини квітня, а, можливо, його перенесуть ще на пізніше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.04.2024 17:01