Метью Міллер / скріншот з відео

У Держдепі США повідомили, коли Україна може приєднатись до НАТО

Україна може приєднатись до Північноатлантичного альянсу після завершення війни з Російською Федерацією. Цей процес постійно перебуває в русі.

Таку заяву зробив спікер Держдепартаменту США Метью Міллер.

Він, зокрема, відповів на питання, чи було обговорення з приводу термінів вступу України в Альянс після нещодавньої заяви генерального секретаря Єнса Столтенберга про майбутнє України в НАТО. 

"Нічого не змінилося щодо схвалення графіку. Це все ще залежить від завершення війни. Ми чітко дали зрозуміти, що, зрештою, це процес, який рухається", — резюмував Міллер.

Раніше віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що абсолютно всі союзники підтримують ідею надання Україні офіційного запрошення до вступу до НАТО. Лише Сполучені Штати Америки та Німеччина мають застереження.

Нагадаємо, на початку квітня державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна досягає прогресу на багатьох фронтах у процесі інтеграції в НАТО. Це, зокрема, стосується сфери безпеки й оборони, а також боротьби з корупцією.

Своєю чергою державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що на майбутньому саміті НАТО, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні, може обговорюватись розробка "дорожньої карти" вступу України до Альянсу. Сполучені Штати Америки розраховують на такий хід подій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.04.2024 05:49