Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

План завершення війни в Україні: у Трампа зробили несподівану заяву

Колишній президент США Дональд Трамп назвав "фейковими новинами" повідомлення про те, що основний кандидат у президенти від Республіканської партії має план припинення війни в Україні.

Про це повідомляє New York Post.

У доповіді стверджувалося, що Трамп мав план, який полягав у чиненні тиску на американського союзника, щоб той поступився частиною своєї території російським військам, які здійснили повномасштабне вторгнення у 2022 році.

Джерела, знайомі з планом, повідомили Washington Post, що Трамп за зачиненими дверима обговорює ідею, згідно з якою Україна віддасть Крим і прикордонний регіон Донбасу Москві в обмін на припинення вогню у війні, в якій загинули десятки тисяч людей.

У разі обрання Трамп, який раніше заявляв, що може покласти край війні протягом 24 годин, як повідомляється, вважає, що і Росія, і Україна "хочуть зберегти обличчя, вони хочуть виходу", за словами одного джерела, яке обговорювало з ним цей план. Колишній президент США також вважає, що громадяни на окупованих українських теренах не заперечують проти асиміляції з Росією, йдеться у доповіді.

У Трампа спростували заяви Washington Post

Радник передвиборчого штабу Трампа назвав репортаж Washington Post "фейковою новиною", наполягаючи на тому, що його бос не прийме мирного плану доти, доки він не прийде до влади та не зможе належним чином зважити всі варіанти.

"Все це — фейкові новини від Washington Post. Вони просто це вигадують", — сказав The New York Post радник Джейсон Міллер. "Президент Трамп єдиний, хто говорить про припинення вбивств. Джо Байден говорить про більшу кількість вбивств".

План, що обговорюється, стане поступкою Кремлю, який уже оголосив про плани повністю анексувати Крим і великий регіон Донбасу, а також прикордонні землі в рамках свого вторгнення, яке почалося у 2022 році.

Президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що його країна не віддасть жодної своєї землі російським військам.

План Трампа також сильно відрізняється від цілей нинішньої адміністрації, яка спрямована на надання довгострокової підтримки Україні для захисту від Москви та запобігання подальшому вторгненню російської держави до східної Європи.

Більшість розмов Трампа в ході передвиборчої кампанії та з республіканцями в Конгресі щодо України обертається навколо опору заклику адміністрації Байдена надати додаткове фінансування Києву, який все ще відчуває нестачу боєприпасів.

Минулого місяця Трамп заявив, що у разі його переобрання йому знадобиться лише один день, щоб принести мир у регіон, і сказав ведучому Fox News Шону Хенніті, що "легко" домовиться про угоду між Зеленським та президентом Росії Володимиром Путіним.

"Якщо проблему не буде вирішено, я вирішу її за 24 години з Зеленським і Путіним, і ми маємо провести дуже прості переговори, але я не хочу говорити вам, що це таке, тому що тоді я не зможу цим скористатися", — сказав Трамп, зберігши всі деталі при собі.

Трамп неодноразово заявляв, що те, що відбувається в Україні, не є життєво важливим стратегічним інтересом США, додаючи, що занепокоєння слід покласти на Європу, яка, за його словами, має виплатити основну частину допомоги.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп висловив впевненість — якщо він був би президентом Сполучених штатів Америки, то Росія не наважилась би напасти на Україну, а бойовики ХАМАС не атакували б Ізраїль. У військових конфліктах на території України та Ізраїлю Трамп знову звинуватив чинного главу Білого дому Джо Байдена.

Своєю чергою американські журналісти дізналися про "таємний план" Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні за 24 години. Зокрема, він передбачає передачу країні-агресорці частини українських територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.04.2024 14:59