Роберт Вуд / скріншот з відео

США постачатимуть Україні зброю, поки Росія не виведе війська: заява постпреда в ООН

Україна отримуватиме зброю від Сполучених Штатів Америки до того моменту, поки Російська Федерація не виведе війська з окупованої території.

Таку заяву під час засідання Ради Безпеки ООН зробив заступник постійного представника США Роберт Вуд.

За його словами, участь міжнародної спільноти у саміті миру по Україні, який пройде у Швейцарії, відповідає цілям Ради безпеки ООН для підтримки міжнародного миру та безпеки.

"Поки Росія не припинить свої атаки та не виведе війська з України, США будуть й далі віддані тому, щоб надавати Україні все необхідне для захисту своєї країни", — сказав Роберт Вуд.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати Америки виділяють Україні новий пакет фінансової та військової допомоги у розмірі 2 мільярдів доларів. Гроші будуть спрямовані на закупівлю зброї для Сил оборони.

Як відомо, 10 травня США оголосили про новий пакет озброєння для України на 400 мільйонів доларів. Україна отримає ракети для Patriot, NASAMS, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS і артилерії, техніку й інше.

Нагадаємо, 11 травня Державний департамент США схвалив пропозицію термінового продажу Україні трьох реактивних артилерійських систем HIMARS. Їх вартість — приблизно 30 мільйонів доларів.

Вже 16 травня стало відомо, що Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги для України. Ця партія зброї й техніки буде спрямована для оборони Харкова та області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2024 20:59