Фото: Ентоні Блінкен. Джерело – Офіс президента України

Блінкен оголосив про виділення Україні $2 млрд на зброю

Сполучені Штати Америки виділяють Україні новий пакет фінансової та військової допомоги у розмірі 2 мільярдів доларів. Гроші будуть спрямовані на закупівлю зброї для Сил оборони.

Таку заяву 15 травня зробив державний секретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу з очільником українського Міністерства закордонних справ Дмитром Кулебою.

"Ми маємо додаткову допомогу, і ця допомога вже доставляється до України. Хочу оголосити, що ми надамо додаткові 2 мільярди доларів фінансової та військової допомоги", — зазначив Блінкен.

За словами держсекретаря США, фінансування для України буде виділене через фонд оборонної промисловості. Це, як зазначив Блінкен, допоможе Києву закупити необхідне озброєння, а також стане інвестицією у військово-промисловий комплекс країни, що обороняється від російської агресії.

Блінкен наголосив, що кошти з нового пакету фінансової допомоги можуть бути використані на закупівлю озброєння в інших державах.

Раніше радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги Україні. Його мали оголосити вже найближчими днями.

Як відомо, 10 травня США оголосили про новий пакет озброєння для України на 400 мільйонів доларів. Україна отримає ракети для Patriot, NASAMS, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS і артилерії, техніку й інше.

Нагадаємо, 11 травня Державний департамент США схвалив пропозицію термінового продажу Україні трьох реактивних артилерійських систем HIMARS. Їх вартість — приблизно 30 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2024 14:52