Системи HIMARS. Джерело: mil.in.ua

США терміново продадуть Україні три реактивні системи HIMARS

Державний департамент США схвалив пропозицію термінового продажу Україні трьох реактивних артилерійських систем HIMARS. Їх вартість — приблизно 30 мільйонів доларів.

Про це повідомила агенція AP. Журналісти зазначили, що йдеться про ті самі три системи, які має профінансувати уряд Німеччини.

Державний секретар Ентоні Блінкен зазначив, що надзвичайна ситуація в Україні вимагає "негайного продажу". Системи надійдуть із запасів армії США.

Як відомо, 10 травня США оголосили про новий пакет озброєння для України на 400 мільйонів доларів. Україна отримає ракети для Patriot, NASAMS, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS і артилерії, техніку й інше.

Раніше таку інформацію підтверджував міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

"У співпраці з американцями ми придбаємо для України три пускові установки HIMARS. Вони надійдуть зі складу збройних сил США та будуть оплачені нами", — зазначив він.

Пісторіус наголосив, що для НАТО важливо підтримувати Україну зараз, оскільки президент Росії Володимир Путін несе небезпеку для всього світу.

Нагадаємо, що в Литві вперше проведуть військові навчання, на яких запустять ракети з реактивних систем залпового вогню HIMARS. Вільнюс розраховує, що це має стримати Москву від військової агресії проти країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2024 07:40