Фото: Офіс президента

Білий дім анонсував новий пакет військової допомоги Україні

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги Україні. Його можуть оголосити вже найближчими днями.

Про це повідомив радник з національної безпеки США Джейк Салліван під час брифінгу.

Яке саме озброєння буде надано нашій державі у новому пакеті допомоги, радник не уточнив. Проте він зазначив, що США намагаються прискорити темпи постачання зброї в Україну, зокрема аби компенсувати негативні наслідки, які спричинила затримка ухвалення законопроекту щодо допомоги Україні.

До того ж Салліван додав, що частина озброєння з пакета, про який оголосили 10 травня, прибуде на поле бою "цього тижня". А деяке озброєння вже доставлене на поле бою.

"Частина цієї техніки вже перебуває на полі бою. Частина цього обладнання з'явиться на полі бою цього тижня. Тому я не хочу стверджувати, що все обладнання вартістю в мільярди доларів перебуває на полі бою, але те, що ви побачите, — це постійний потік, тиждень за тижнем", — додав він.

Як відомо, 10 травня США оголосили про новий пакет озброєння для України на 400 мільйонів доларів. Україна отримає ракети для Patriot, NASAMS, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS і артилерії, техніку й інше.

Нагадаємо, 11 травня Державний департамент США схвалив пропозицію термінового продажу Україні трьох реактивних артилерійських систем HIMARS. Їх вартість — приблизно 30 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.05.2024 23:13