Фото: armyinform.com.ua

США й Україна провели вже два раунди переговорів про безпекові зобов’язання, — посол

Сполучені Штати Америки хочуть підписати з Україною безпековий договір. На цю тему проведено вже два раунди переговорів.

Про це повідомила посол США в Україні Бріджіт Брінк на брифінгу в Києві.

"Ми вже розпочали двосторонні переговори з вашим урядом, зокрема з Офісом президента, різними урядовими установами, де ми обговорюємо, якими будуть ці двосторонні зобов'язання у сфері безпеки з нашого боку. Отже, наразі у нас було дві зустрічі. Це триватиме. Адміністрація Байдена глибоко прихильна до цього", — сказала вона

Вона наголосила, що Вашингтон прагне допомогти Україні сьогодні й також думає в довгостроковій перспективі. Посадовиця додала, що перш ніж "дійти до мети", ще потрібно провести обговорення.

Посол також зауважила, що Сполучені Штати сповнені рішучості допомогти Україні захистити себе й стримати майбутню агресію, ключовою частиною чого є безпека. Брінк зазначила, що США "у стратегічному сенсі взяли на себе широкі зобов'язання щодо членства України в НАТО", але до цього часу має бути "міст".

"Тому минулого літа у Вільнюсі в межах саміту НАТО "Велика сімка" зібралася разом й оголосила про підтримку багатосторонніх і двосторонніх гарантій безпеки. Це буде цей міст", — пояснила посол.

Нагадаємо, 12 січня Україна та Велика Британія підписали безпековий договір. Угода діятиме до вступу в НАТО. Документ під назвою "Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною і Сполученим королівством Великої Британії та Північної Ірландії" підписали президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак після переговорів, які відбулися у Маріїнському палаці в Києві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.01.2024 23:23