Фото: Офіс президента

США у п’ятницю готуються оголосити про нову військову допомогу Україні: туди увійдуть касетні снаряди, — Reuters

У п'ятницю, 7 липня, Сполучені Штати Америки можуть оголосити новий пакет військової допомоги Україні. Його вартість перевищує 500 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на слова американських чиновників.

Зокрема, у новий пакет військової допомоги США можуть увійти касетні боєприпаси калібру 155-мм. Крім того, чиновники Білого дому зауважили, що надсилання касетних боєприпасів в Україну "активно розглядається", але наразі не мають жодних заяв.

Також у новому пакеті допомоги Україна отримає боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS, бойових машин Bradley і бронетранспортерів Stryker. Проте, за словами чиновників, пакет все ще обговорюється і може змінитися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може отримати касетні боєприпаси від США вже найближчим часом. Союзники вже цього тижня планують зробити відповідну заяву.

Додамо, видання Newsweek з посиланням на анонімні джерела повідомляло, що багато в чому Сполучені Штати Америки допомагають Україні таємно. Передачею озброєння для Збройних сил України займається Центральне розвідувальне управління (ЦРУ).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2023 20:33