Фото: Офіс президента

США таємно допомагають Україні у війні з РФ, — Newsweek

Багато в чому Сполучені Штати Америки допомагають Україні таємно. Передачею озброєння для Збройних сил України займається Центральне розвідувальне управління (ЦРУ).

Про це повідомило видання Newsweek з посиланням на анонімні джерела.

Зазначається, що ЦРУ допомагає Україні зі збором секретної інформації, організацією "військової" логістики, а ще контактує з країнами, які допомагають Україні в протистоянні з Росією, але бажають, щоб про це не знали росіяни.

"Співробітники ЦРУ можуть робити — те, що не можуть військові США. У тому числі всередині України. З іншого боку, військовим заборонений в’їзд в Україну, за винятком суворих вказівок, які мають бути затверджені Білим домом. Це обмежує Пентагон невеликою кількістю персоналу посольства в Києві. Newsweek не зміг встановити точну кількість співробітників ЦРУ в Україні, але джерела припускають, що вона становить менш як 100", — пише видання.

Вказується, що багато того, що США роблять для допомоги Україні, зберігається у таємниці. Згідно з даними видання, всі дії, що здійснюються, повинні відповідати обмеженням, які встановлені американським лідером Джо Байденом. Тому будь-яка робота ЦРУ в Україні й для України має суворі правила, щоб не втягнути Сполучені Штати у прямий конфлікт з Росією.

"Це складний баланс: ЦРУ дуже активно бере участь у війні, не порушуючи основної обіцянки Адміністрації Байдена, яка полягає в тому, що на землі не буде американських черевиків", — цитує Newsweek одного високопоставленого співробітника розвідки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс таємно відвідав Київ на початку червня. Він зустрівся з політичним і військовим керівництвом України. Президент Володимир Зеленський заявив, що його розмови з главою ЦРУ мають залишатися прихованими від громадськості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2023 17:59