Фото: mil.in.ua

Відправка Україні касетних боєприпасів: ЗМІ анонсували важливе рішення США

Україна може отримати касетні боєприпаси від США вже найближчим часом. Союзники вже цього тижня планують зробити відповідну заяву.

Про це повідомляє CBS News.

У США почали розглядати запит України на касетні боєприпаси, повідомляють американські високопосадовці. Такий крок дозволить закрити попит на снаряди під час контрнаступу проти армії Російської Федерації.

За даними США, один касетний боєприпас викидає бомби, які можуть покрити у п’ять разів більшу територію, ніж звичайні снаряди.

"Касетні боєприпаси складаються з десятків менших бомб, які розлітаються під час детонації, і заборонені, оскільки бомби, що не розірвалися, можуть становити небезпеку для цивільних протягом багатьох років після закінчення бойових дій", —  йдеться у повідомленні джерела.

Цікаво, що у 2010 році набула чинності конвенція про касетні боєприпаси. Вона забороняє їх використання, виробництво та накопичення у 123 державах, які є сторонами або підписантами. Однак ні Штати, ні Росія та Україна не підписали цей документ.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський заявив, що просив у союзників України пришвидшити постачання озброєння для початку контрнаступу.

Нагадаємо, видання Newsweek з посиланням на анонімні джерела повідомляло, що багато в чому Сполучені Штати Америки допомагають Україні таємно. Передачею озброєння для Збройних сил України займається Центральне розвідувальне управління (ЦРУ).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2023 08:51