Фото ілюстративне. Джерело: Ukrainian Military Pages

США уклали контракти на виробництво артснарядів для України на $522 млн

Сполучені Штати Америки уклали контракти на 522 мільйони доларів із двома компаніями, які займаються виробництвом артилерійських боєприпасів. Снаряди виготовлятимуть для Збройних сил України.

Про це повідомило "Радіо Свобода". Такі дії зумовлені побоюванням, що Україна швидко вичерпує запаси артснарядів на полі бою.

Займатимуться виготовленням боєприпасів Northrop Grumman Systems й Global Military Products. Поставки вже почнуться у березні цього року. Фінансування контрактів здійснюється за ініціативи з підтримки безпеки України Пентагона.

Зазначимо, що кілька днів тому заступник голови Офісу президента Ігор Жовква повідомляв, що українські військовослужбовці скоро можуть стикнутися із нестачею боєприпасів. На сьогодні ЗСУ на добу потрібно п'ять тисяч снарядів.

Скільки снарядів за добу використовують ЗСУ 

За підрахунками Financial Times, за добу українські військові "вистрілюють" річний запас артилерійських снарядів невеликої країни Європи. А це приблизно 5-6 тисяч боєприпасів.

У виданні зауважують, що через великий попит України на снаряди та постійне постачання боєприпасів ЗСУ, у Європі утворюється криза ланцюгів постачання, адже оборонні виробники намагаються наростити виробництво для поповнення національних запасів, а також для підтримки поставок в Україну.

Нагадаємо, минулого тижня Олексій Данілов повідомляв, що вище керівництво Російської Федерації готується до серйозної ескалації війни проти України. Загострення на фронті може відбутися вже найближчими тижнями.

Він також зауважив, що Україна не має заборон на обстріли військових цілей на території Росії. До того ж у нашої держави є відповідна зброя, вона українського виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2023 08:57