Фото ілюстративне. Джерело: offshore-energy.biz

США заявили про атаку хуситів на грецьке судно у Червоному морі

У неділю, 23 червня, у Червоному морі хусити, яких підтримує Іран за допомогою безпілотника атакували суховантаж Transworld Navigator. Судно, яке належить Греції, отримало помірні пошкодження, а члени екіпажу отримали незначні поранення.

Про це повідомляє Центральне командування Збройних сил Сполучених Штатів Америки.

"Це вже четвертий напад підтримуваних Іраном хуситів на судно Transworld Navigator. Ніхто з американських або коаліційних кораблів не постраждав", — йдеться у повідомленні.

Американські військові наголошують, що така зловмисна й безрозсудна поведінка хуситів несе загрозу для регіональної стабільності та ставить під загрозу життя моряків у Аденській затоці та у Червоному морі.

"Центральне командування продовжуватиме діяти разом з партнерами для притягнення хуситів до відповідальності та послаблення їхнього військового потенціалу", — наголосили військові.

Нагадаємо, в українсько-польський суховантаж M/V Verbena влучили декілька ракет бойовиків-хуситів під час обстрілів 13 і 14 червня. Екіпаж вирішив залишати судно через неспроможність загасити пожежу, його членів підібрав корабель, що проходив поруч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.06.2024 10:07