Фото ілюстративне. Джерело: offshore-energy.biz

У США повідомили про долю екіпажу українсько-польського судна, яке ракетами обстріляли хусити в Червоному морі

В українсько-польський суховантаж M/V Verbena влучили декілька ракет бойовиків-хуситів під час обстрілів 13 і 14 червня. Екіпаж вирішив залишати судно через неспроможність загасити пожежу, його членів підібрав корабель, що проходив поруч.

Про це повідомило Центральне командування США, кораблі якого беруть участь у військово-морській місії для захисту торгових суден.

Удень 15 червня екіпаж M/V Verbena подав сигнал-прохання про допомогу, на нього відреагувало судно M/V Anna Meta та підібрало моряків. Команда вирішила залишати пошкоджений суховантаж через неспроможність загасити пожежу, яка розпочалася після влучання ракет хуситів.

Американські військові зазначили, що за вісім морських миль від суховантажу стояв іранський фрегат IRIN Jamaran, він проігнорував сигнал-прохання про допомогу. Про M/V Verbena відомо, що це суховантаж у власності української компанії, що має польського оператора та ходить під прапором Палау.

Корабель двічі потрапив під обстріл, у нього поцілили три ракети хуситів, один з членів екіпажу отримав серйозні поранення. Про громадянство членів екіпажу не повідомляли.

Як відомо, США та союзники розпочали патрулювати регіон для захисту торгових суден під кінець 2023 року, після того, як атаки підтримуваних Іраном бойовиків-хусити розпочали створювати загрозу для цього торгового шляху. Зі січня у регіоні діє також спеціальна військово-морська місія ЄС.

Нагадаємо, що в березні американські військові виявили та знищили чотири дрони та одну ракету класу "земля-повітря", які хусити випустили з Ємену у напрямку Аденської затоки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.06.2024 11:54