Фото ілюстративне. Джерело: offshore-energy.biz

Хусити двічі обстріляли українсько-польський корабель у районі Червоного моря: є поранений

Бойовики-хусити, яких підтримує Іран, атакували в Аденській затоці українсько-польське судно. Внаслідок обстрілів поранено одну людину.

Про це заявило у своїх зведеннях Центральне командування США. Його кораблі беруть участь у військово-морській місії для захисту торгових суден.

Згідно зі зведенням, постраждало судно, яке перебуває у власності української компанії та має польського оператора, проте ходить під прапором Палау. У корабель поцілили двічі.

"Підтримувані Іраном хусити запустили дві протикорабельні крилаті ракети в Аденську затоку. Обидві поцілили у M/V Verbena, судно-сухогруз під прапором Палау в українській власності та з польським оператором. M/V Verbena повідомляє про пошкодження та займання на борту. Команда продовжує гасити вогонь. Один цивільний моряк серйозно поранений", — повідомили у першому зведенні від 13 червня.

Судно перед цим стояло у Малайзії, а зараз прямує до Італії з вантажем будівельних лісоматеріалів.

У наступному зведенні повідомили, що M/V Verbena вдруге потрапило під обстріл. Удару завдано протикорабельною балістичною ракетою, яку запустили з контрольованих хуситами районів Ємену.

Центральне командування засудило дії хуситів, наголошуючи, що ті пояснюють свою поведінку захистом палестинців у Газі, проте атакують громадян країн, які не мають жодного стосунку до цієї війни.

Центральне командування також повідомило, що за останню добу його сили поцілили в один радар протиповітряної оборони хуситів, а на морі знищили один морський безпілотник і два патрульні катери хуситів. Також збили безпілотник, запущений над Червоним морем.

Нагадаємо, що в березні американські військові виявили та знищили чотири дрони та одну ракету класу "земля-повітря", які хусити випустили з Ємену у напрямку Аденської затоки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.06.2024 11:55