Фото ілюстративне. Джерело: offshore-energy.biz

Хусити атакували ракетою корабель у Червоному морі: це вперше призвело до жертв

У середу, 6 березня, єменські хусити вдарили балістичною ракетою по комерційному судну в Аденській затоці. Внаслідок атаки загинули щонайменше двоє членів екіпажу. Це перші жертви таких обстрілів з осені минулого року.

Про це повідомив CNN із посиланням на неназваних американських посадовців.

За словами офіційних осіб, напад вразив M/V True Confidence, балкер, що належить Ліберії під прапором Барбадосу. Військові кораблі коаліції зараз перебувають у цьому районі й оцінюють ситуацію. За словами одного з посадовців, щонайменше шестеро інших членів екіпажу отримали поранення. Екіпаж судна евакуювали.

Атака сталася близько 11:30 ранку за єменським часом, тобто 10:30 за Києвом. Військові кораблі коаліції на чолі зі США, яка займається захистом цивільного судноплавства в Червоному морі, зараз перебувають в Аденській затоці, оцінюючи ситуацію.

За даними офіційних осіб, з листопада 2023 року хусити здійснили понад 45 ракетних і безпілотних атак на комерційні судна і військові судна США та коаліції, що працюють у Червоному морі.

Більшість із них відбили американські чи коаліційні есмінці або потрапили у воду. Дотепер жодне комерційне судно, яке проходило через Червоне море, не постраждало від ударів ракет чи дронів.

У грудні США започаткували спеціальну військову місію у регіоні за участі десяти союзників, аби захищати торгові судна. Відтоді збили численні ракети та дрони, запущені хуситами, та неодноразово завдавали ударів по їхніх військових об'єктах та зброї на території Ємену.

З 19 лютого офіційно розпочала роботу військово-морська місія Євросоюзу для захисту цивільного судноплавства в Червоному морі під назвою Aspides.

Нагадаємо, що декілька днів тому в Червоному морі корабель Військово-морських сил Італії збив безпілотник єменських хуситів, який наближався до судна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.03.2024 21:26