Фото: Вікіпедія

США знімають з танків Abrams важливі деталі перед відправкою в Україну, — ЗМІ

Сполучені Штати Америки модифікують танки Abrams для України та знімають чутливу техніку. Це роблять для того, щоби деякі високотехнологічні деталі не могли потрапити до рук росіян.

Про це повідомляє USA Today.

За даними ЗМІ, з танків прибирають частину високотехнологічних компонентів. За словами неназваних чиновників, це необхідний крок на той випадок, якщо Abrams потраплять до рук представників країни-окупанта.

"Це може дати або не дати Росії можливість провести на них випробування та знайти вразливі місця", — заявив Колін Сміт, експерт Rand Corporation.

Зазначається, що через процес модернізації американські танки не будуть задіяні у весняному контрнаступі українських військових.

Видання вказує, що США посилають іноземним урядам скорочені версії своїх танків, як і у випадку з іншою зброєю. Це пов'язано з тим, що Пентагон "зберігає свої найвищі можливості для військ США".

Нагадаємо, Україна, швидше за все, отримає американські танки Abrams М1А1 до кінця 2023 року. Танки, що будуть відправлені до Німеччини — призначені для тренувань.

Заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник заявляв, що Україні потрібно набагато більше зброї у 2023 році, аби завершити перемогою війну з Російською Федерацією. Союзники мають виділити нашій державі 1% ВВП на потреби бойових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2023 21:58