Стало відомо, хто представить Японію на Саміті миру у Швейцарії

На Саміті миру, який відбудеться у Швейцарії з 15 по 16 червня, Японію представить прем'єр-міністр країни Фуміо Кісіда.

Про це повідомив генеральний секретар кабінету міністрів країни Есімас Хаясі, пише Goo.

За словами посадовця, це важлива зустріч для демонстрації підтримки зусиль України з боку міжнародної спільноти. Варто наголосити, що в Саміті миру візьмуть участь делегації з понад 150 країн світу.

Зазначається, що у центрі уваги Саміту, має опинитися формула миру, яку пропонує український президент Володимир Зеленський.

Раніше, а саме 3 червня, у Білому домі повідомили, що Сполучені Штати Америки на Саміті миру представить віце-президент Камала Харріс. У відомстві наголосили, що Харріс підкреслить відданість адміністрації Байдена підтримці зусиль України щодо забезпечення справедливого та міцного миру, заснованого на суверенітеті та територіальній цілісності України та принципах Статуту ООН. 

Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна не хоче запрошувати Російську Федерацію на Саміт миру у Швейцарії, щоби країна-агресор не могла зірвати процес. Її залучать вже на наступному етапі через посередників.

Нагадаємо, 5 червня Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Лідери обговорили оборонну співпрацю та Саміт миру. Особливу увагу приділили посиленню української протиповітряної оборони та далекобійних спроможностей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.06.2024 02:16