Рафаель Гроссі. Фото: "Вікіпедія"

Стало відомо, коли очільник МАГАТЕ Гроссі прибуде з візитом до Курської АЕС

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі особисто очолить місію на Курську атомну електростанцію. Безпека всіх атомних електростанцій є центральною та фундаментальною проблемою для агентства.

Як повідомляє прес-служба МАГАТЕ, проведення місії за особистої присутності Гроссі заплановано на вівторок, 27 серпня.

"Після нових подій і посилення військової активності поблизу цього атомного об'єкта я уважно стежив за розвитком подій на місці, особливо щодо АЕС. Важливо, щоб ми були присутні, коли Агентство покликано виконувати свій мандат із забезпечення використання ядерної зброї в мирний спосіб", — наголосив Гроссі.

Також він додав, що важливо, щоб, коли міжнародній спільноті була потрібна незалежна оцінка безпеки ядерного об’єкта, МАГАТЕ було поруч. Єдиний спосіб, у який агентство може підтвердити інформацію, це коли його співробітники мають можливість самостійно оцінити те, що відбувається.

"Я повторюю, що безпека ядерних об’єктів ні за яких обставин не повинна бути під загрозою. Це ситуація, що розвивається, і коли я завтра приїду на станцію, життєво необхідно побачити ситуацію особисто і обговорити подальші дії, які можуть знадобитися для оцінки умов ядерної безпеки", — зазначив гендиректор МАГАТЕ.

Нагадаємо, раніше прес-служба МАГАТЕ повідомляла, що ситуація з ядерною безпекою на Запорізькій атомній електростанції в Україні погіршується після удару безпілотника, який 18 серпня впав на дорозі по периметру майданчика станції. Внаслідок вибуху постраждала дорога між двома головними воротами ЗАЕС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2024 18:05