Фото: скріншот

Стало відомо, куди можуть переїхати монахи УПЦ МП з Києво-Печерської лаври

Монахи з Києво-Печерської лаври на чолі з архієреєм УПЦ Московського патріархату Павлом Лебедем, ймовірно, переїдуть у Банчени на Буковині.

Про це йдеться у проповіді митрополита Лонгина, яка опублікована на сторінці Центру інформації УПЦ.

Зазначається, що намісник Банченського монастиря митрополит Лонгин (Михайло Жар) запросив переселитися із Києво-Печерської лаври на Буковину ченців московського патріархату, на чолі з Павлом Лебедем.

"Мені дзвонили, питали, чи приймемо ми ченців із Києво-Печерської лаври у нашому монастирі. Завжди. Ми єдині у Христі всі. Ми не дамо образити нікого", — зазначив церковний діяч.

На початку проповіді Жар зізнався, що йому важко розмовляти українською мовою. Потім Лонгин звинуватив українську державу в тому, що вона обікрала УПЦ МП, а також розпочала війну проти українського народу. Міністра культури Олександра Ткаченка та інших представників влади митрополит Московського патріархату назвав слугами диявола.

Вознесенський Банченський чоловічий монастир УПЦ МП — чоловічий монастир УПЦ Московського патріархату. Розташований у селі Молниця Герцаївського району Чернівецької області. Керує Банченським монастирем скандальний митрополит Лонгин, або ж Михайло Жар.

Нагадаємо, Києво-Печерська Лавра від 29 березня розриває договір оренди з Українською православною церквою Московського патріархату на користування Нижньою Лаврою. Святиню повинні покинути підсанкційні особи Московського патріархату.

23 березня представники Української православної церкви Московського патріархату почали процес виїзду з Києво-Печерської Лаври.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.03.2023 11:37