Фото: росЗМІ

Стало відомо, скільки бронетехніки ще є в запасі у Росії

На сьогодні країна-агресорка може мати на консервації ще близько 8,9 тисячі бронемашин різних типів. Сюди, зокрема, відносяться і близько 3700 бойових броньованих машин.

Про це повідомив OSINT-аналітик High Marsed у своєму профілі в Twitter.

Зазначається, що підрахунок проводився за даними із супутникових знімків російських баз зберігання техніки. Проте частина супутникових знімків, за якими робився підрахунок, вже досить давні — 2022 і навіть 2021 року. Тобто вони могли застаріти, бо росіяни могли забрати звідти частину машин для відправки на фронт.

Відтак, за підрахунками фахівця, загалом Росія має на зберіганні близько 8917 одиниць легкої бронетехніки (БТР-60/70, БРДМ-2 і МТ-ЛБ), в тому числі 3677 БМП. Йдеться лише про ті машини, які зберігаються просто неба і так можуть бути пораховані. Скільки бронетехніки має Росія на зберіганні в закритих ангарах — невідомо.

"Раніше я нарахував 4112 БМП на зберіганні як передвоєнну кількість, але я пропустив деякі, і справжня кількість, ймовірно, ближча до 4500-4700", — зазначає аналітик.

За його словами, в цілому той же порядок цифр наводить і авторитетне видання The Military Balance, яке на початок 2023 року нарахувала на зберіганні в Росії орієнтовно 11 тисяч бронемашин усіх типів, зокрема чотири тисячі БТР-60/70, чотири тисячі БМП-1/2, дві тисячі МТ-ЛБ та тисячу БРДМ-2.

Нагадаємо, за даними видання The Wall Street Journal, армія країни-агресорки у Запорізькій області втратила вп'ятеро більше артилерії, ніж Збройні сили України. Близько 70% бойових втрат ЗСУ є результатом артилерійських ударів окупантів.

Водночас, за інформацією Генштабу ЗСУ, протягом 21 жовтня Збройні сили України знищили 980 російських окупантів. Крім того, наші воїни спалили 18 ворожих танків та 19 броньованих машин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2023 17:40