Фото: misto.vn.ua

Стало відомо, скільки дітей залишається у пекельному Бахмуті

Правоохоронці продовжують вивозити дітей з Бахмута Донецької області, у якому ведуться жорстокі бої. У місті залишається менше ніж 40 дітей.

Відповідна інформація з'явилась на сторінці ГУНП в Донецькій області.

"В Донецькій області триває планова евакуація мешканців з районів бойових дій. Наразі поліціянти відпрацьовують Бахмутську громаду, де ситуація найгостріша", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в Бахмуті залишилося менше ніж 40 маленьких українців. Також активно йде евакуація з Сіверська, Часового Яру, Званівки.

"Працюють вісім евакуаційних груп, які забезпечені бронетранспортом. Ми перевіряємо всі адреси, де можуть перебувати діти, а також підвальні та напівпідвальні приміщення, де люди можуть ховатися від обстрілів", — пояснив начальник поліції Донецької області Руслан Осипенко.

Щоб евакуювати сім’ю, поліціянтам зазвичай доводиться спочатку її розшукати, бо люди залишають зруйновані домівки та мігрують по укриттях. Щодня кожна група отримує перелік можливих локацій та обстежує їх, ризикуючи власним життям. Тільки за останні два тижні поліціянти вивезли понад 70 дітей з Бахмута, Сіверська, Часового Яру та Званівки. Деякі родини виїжджають з волонтерами.

Нагадаємо, розвідка Великої Британії вказує, що потепління ускладнить пересування по місцевості на Бахмутському напрямку. Тому важку бронетехніку в районі цього міста буде нелегко використовувати до кінця березня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2023 17:43