Фото: Генштаб ЗСУ

Британська розвідка пояснила, як погода впливає на оборону Бахмута

Розвідка Великої Британії вказує, що потепління ускладнить пересування по місцевості на Бахмутському напрямку. Тому важку бронетехніку в районі цього міста буде нелегко використовувати до кінця березня.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За даними розвідників, ЗСУ продовжують оборону Бахмута на Донеччині. Проте підвищення температури призвело до бруду на місцевості, що обмежує пересування пересіченою місцевістю.

Зазначається, що денна температура ґрунту підвищилася і нині в основному вища за нуль. Як і в середині лютого 2023 року, нічні заморозки та денні підвищення температури залишаються ймовірними до наступного тижня.

Прогнозоване потепління на решту весни ще більше зменшить можливість пересування по пересічній місцевості.

"Майже напевно, що до кінця березня пересування по місцевості буде найгіршим. Це посилить тертя наземним операціям і ускладнить рух важкої бронетехніки по бездоріжжю, особливо по збуреному ґрунту в районі Бахмута", — зазначають експерти.

Нагадаємо, командування сил ЗСУ не ухвалювало рішення про вихід військ із Бахмута Донецької області. Наразі там тривають запеклі бої.

Додамо, вночі 1 березня снайпери Сил спеціальних операцій ЗСУ влаштували нічне полювання на ворога поблизу Бахмута. Внаслідок цього було знищено сімох росіян з диверсійно-розвідувальної групи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2023 09:15