Фото: соцмережа Х / MinPres

Стало відомо, яка країна виділить понад 100 млн євро на закупівлю артснарядів для України

Нідерланди приєдналися до чеської ініціативи щодо швидкої доставки в Україну близько 800 тисяч артилерійських снарядів. Для цього уряд країни виділить понад 100 мільйонів євро.

Про це повідомив виконуючий обов'язки прем’єр-міністра Нідерландів Марк Рютте у соцмережі Х.

"Нідерланди виділяють понад 100 мільйонів євро на чеську ініціативу щодо швидкої доставки в Україну сотень тисяч артилерійських снарядів. Ми знаємо, що Путін готується до тривалої війни. Нам потрібно продовжувати показувати, що ми непохитні й що час не на його боці", написав він.

Рютте додав, що Нідерланди укладають з Україною безпекову угоду, аби "продовжувати підтримувати країну щонайменше протягом наступних десяти років".

Додамо, що раніше Данія та Україна офіційно підписали угоду про надання гарантій безпеки. Термін домовленостей становитиме десять років. Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між обома країнами підписали президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен у п'ятницю, 23 лютого, у Львові.

Напередодні підписання угоди Данія анонсувала передачу Україні нового траншу військової допомоги на суму майже 250 мільйона доларів. До пакета увійдуть артилерійські снаряди, засоби розмінування та безпілотники. Також новий пакет допомоги від Данії містить гроші для придбання 15 тисяч артилерійських снарядів у співпраці з Міністерством оборони Чехії. Крім того, ЗСУ отримають обладнання та боєприпаси для протиповітряної оборони, засоби розмінування та безпілотники.

Нагадаємо, Нідерланди вже передають Україні безпілотники в рамках досягнутих раніше угод щодо коаліції дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.02.2024 09:27