Фото: соцмережі / ілюстративне

Сталося падіння уламків ракети: названо причину вибухів у Кривому Розі

У четвер вранці, 30 листопада, у Кривому Розі вранці лунали вибухи. Російські загарбники атакували місто ракетами.

Про це повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул. Внаслідок ворожої атаки ніхто з жителів міста не постраждав.

"Щодо вибуху під час повітряної тривоги. Відбулося падіння уламків ракети. Постраждалих немає", — йдеться у повідомленні чиновника.

Вілкул також додав, що за попередніми даними, пошкоджено фасад приватного будинку.

Нагадаємо, у ніч на четвер, 30 листопада, рашисти масовано обстріляли міста Донеччини шістьма ракетами С-300. Під обстріл потрапили Покровськ, Новогродівка та Мирноград. Станом на зараз відомо про десятьох постраждалих, серед них — четверо дітей. Ще п’ятьох людей шукають під завалами.

Також вночі російські терористи вкотре атакували "шахедами" Хмельницьку область. Ворожий безпілотник було збито Силами протиповітряної оборони. Уламки впали на території колишнього заводу.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що тривалість оголошених повітряних тривог в Україні тепер суттєво збільшилась. Це насамперед пов'язано з тим, що російська армія під час тренувальних польотів МіГів почала виконувати інші завдання. Раніше, за його словами, коли МіГи злітали, повітряна тривога лунала приблизно 20 хвилин. Тоді росіяни відпрацьовували зліт та посадку, тренувальні польоти. Також були 1,5-годинні тривоги — це час, коли МіГ-31 відпрацьовує пальне. Літає, поки не витратить усе пальне, і повертається на базу. Зараз ворог інші завдання ставить перед собою — це відпрацювання дозаправки в повітрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.11.2023 11:11