Фото: росЗМІ

Статегічна авіація РФ здійснила маневр в районі пускових рубежів: ймовірна атака крилатих ракет

У п'ятницю зранку, 9 лютого, стратегічні літаки Російської Федерації Ту-95 здійснили маневр в районі пускових рубежів. Імовірні пуски крилатих ракет.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"Розрахунковий час входження ракет в повітряний простір України 10:20. Слідкуйте за нашими повідомленнями", — написали військові.

Раніше повідомлялось, що у російському Енґельсі розстріляли командира екіпажу стратегічного бомбардувальника Ту-95 майора Олег Стєгачова. Він безпосередньо причетний до ракетних атак по Україні.

Нагадаємо, у ніч на п'ятницю, 9 лютого, російські війська завдали удару по території України ударними безпілотниками типу "Шахед". Ворог здійснив запуск БпЛА з мису Чауда — Крим та Курської області Росії.

За інформацією Повітряних сил Збройних сил України, загалом противник запустив 16 ударних БпЛА типу "Шахед". В результаті бойової роботи знищено десять "шахедів" у межах Миколаївської, Херсонської та Харківської областей. До відбиття повітряного нападу залучено підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України.

Також речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляв, що війська країни-агресора використовують різну кількість ударних безпілотників для атак по Україні, щоб перевірити можливості протиповітряної оборони нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2024 09:54